Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

εσύ έχεις πάρει το ρίσκο;

εσύ έχεις πάρει το ρίσκο;

creating_falling_stars____by_kmye_chan.jpg
Σίγουρα, πολλοί από εμάς έχουμε συναντήσει στη ζωή μας “αστέρια” που μιλάνε ή μιλούσανε με τον δικό τους τρόπο στην καρδιά του καθενός. Κάποτε, λοιπόν, ετέθησαν τρία εμπόδια, που καλείται ο καθένας μας να ξεπεράσει, στην προσπάθεια προσέγγισης του «αστεριού» του.
  • η απόσταση
  • η θερμοκρασία του «αστεριού»
  • και το αν τελικά θέλει το «αστέρι» να κατέβει
Αξίζει, πιστεύω, να δούμε πώς θα μπορούσε ο καθένας από μας να τα ξεπεράσει αυτά και να φτάσει κοντά στο «αστέρι» του.
Φοβάμαι πως αν πέσει το αστέρι στην προσπάθειά του να έρθει σε μας, το μόνο που θα καταφέρει είναι να χαθεί και να σβήσει για πάντα, αφήνοντας πίσω μόνο την ψυχρή του αστρόσκονη μαζί με όμορφες αναμνήσεις, στερώντας μας ακόμα και την απλή θέα του. Δεν θα μπορούμε πια να ατενίζουμε τον ουρανό τις ξάστερες καλοκαιρινές νύχτες αποζητώντας τη λάμψη του. Έτσι οι νύχτες μας θα γεμίσουν σκοτάδι και μοναξιά, τώρα που χάθηκε αυτό. Γιατί, λοιπόν, να μην προσπαθήσουμε εμείς να φτάσουμε στο «αστέρι» μας;;
Τότε, πράγματι, θα αντιμετωπίσουμε εμπόδια, που η αγάπη και ο πόθος μας γι΄ αυτή τη συνάντηση, όμως, τα καθιστά προσπελάσιμα.
Αρχικά, η απόσταση… Πολλοί υποστηρίζουν πως όταν η απόσταση, από κάτι που αγαπάς και σου λείπει(εδώ από το «αστέρι»), σε λιώνει, σε πληγώνει, σε σκοτώνει, αρκεί ο έντονος πόθος και αφού κλείσεις τα μάτια θα το αγγίξεις φέρνοντας το κοντά σου, απλά και μόνο με τη σκέψη. Πόσο μπορεί να διαρκέσει, όμως, μια σκέψη;; Λίγο!! Κι έτσι, όταν θα ανοίξεις τα μάτια σου, θα διαπιστώσεις ξανά, πως εσύ είσαι στη γη, ενώ το «αστέρι» κρέμεται ακόμα σαν στολίδι στο ουράνιο στερέωμα και φωτίζει τη ζωή σου αλλά από μακριά.
Πρέπει, λοιπόν, να πάρεις την απόφαση για το μεγάλο και μακρύ ταξίδι της αναζήτησης. Για να φτάσεις στο «αστέρι», πρέπει να αναλάβεις τους κινδύνους του ταξιδιού και να εφοδιαστείς με θέληση, υπομονή, επιμονή, σεβασμό και πάνω απ΄ όλα με αγάπη! Θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς και το σκοτάδι του διαστήματος και την έλλειψη βαρύτητας και τηνπιθανότητα σύγκρουσης με κομήτες και οτιδήποτε διαφορετικό και πρωτόγνωρο συναντήσεις εκεί πάνω, γιατί αυτά αποτελούν τον κόσμο του «αστεριού» κι έτσι σεβασμός, κατανόηση και αγάπη γι΄ αυτά, σημαίνει και σεβασμός, κατανόηση και αγάπη για το «αστέρι».
Έτσι, λοιπόν, όσο χρόνο κι αν σου πάρει, κάποια στιγμή θα φτάσεις στο«αστέρι» και τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσεις το δεύτερο εμπόδιο, τη θερμοκρασία του… Εδώ υπάρχουν δύο πιθανότητες. Πρώτον το αστέρι να είναι αυτόφωτο σώμα και δεύτερον να είναι ετερόφωτο. Αν είναι αυτόφωτο, δεν κάνει για σένα, γιατί δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας νεαρός ήλιος πάνω στο άνθος της ηλικίας του, που οι χιλιάδες εκρήξεις, που γίνονται στην επιφάνεια του καθημερινά, μαρτυρούν πως ούτε το ίδιο το «αστέρι» είναι ακόμα έτοιμο για να δεχτεί έναν απρόσμενο και άγνωστο επισκέπτη στη ζωή του. Έτσι το μόνο που σου απομένει είναι είτε να εγκαταλείψεις την προσπάθεια σου είτε, αν ο πόθος να γνωρίσεις αυτό το αστέρι είναι τόσο μεγάλος, να περιμένεις υπομονετικά μέχρι να γίνει καφέ νάνος, ώστε έχοντας χάσει όλη τη θερμότητα και την ακτινοβολία του να μπορέσεις να το φτάσεις. Αν είναι ετερόφωτο, τώρα, δεν πρέπει να φοβάσαι… η λάμψη του δεν είναι επικίνδυνη, αποτελεί απλά μια ένδειξη της ύπαρξής του, που για θυμήσου…αυτή σε βοήθησε να το δεις και να το ξεχωρίσεις. Έτσι η προσέγγιση του τώρα θα είναι εύκολη υπόθεση. Όπως και να έχεί, όμως, το τι είναι τελικά το αστέρι δεν μπορείς να το μάθεις μένοντας «κολλημένος» στην γη, πρέπει να αναλάβεις το ρίσκο του ταξιδιού.
Και τώρα, που ξεπέρασες και τη θερμοκρασία του, έρχεται το τρίτο εμπόδιο, η θέληση του «αστεριού»… Εδώ, όμως, αξίζει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε τι σε έκανε να φτάσεις ως εδώ.
Αρχικά, ξεχώρισες το «αστέρι» και το ξεχώρισες για το μέγεθός του, τη λάμψη του και τη θέση του στον ουράνιο θόλο, κοιτάζοντάς το από μακριά. Μετά ήρθε ο πόθος να το γνωρίσεις καλύτερα και έτσι πήρες την απόφαση για το μεγάλο ταξίδι της αναζήτησης και της γνωριμίας με το «αστέρι» και τον κόσμο του. Ο πόθος σου αυτός, λοιπόν, έκανε και το αστέρι να πάρει την απόφαση για το δικό του ταξίδι, προσπαθώντας να γνωρίσει τον άγνωστο επισκέπτη και τον κόσμο του.
Στο τέλος, λοιπόν, μετά από αυτή την αμοιβαία γνωριμία, αν το «αστέρι» το αξίζει και θέλει φυσικά, θα σταματήσει να λάμπει στον ουρανό, χαρίζοντας την λάμψη του μονάχα στην δική σου καρδιά, γιατί πλέον θα είναι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ «αστέρι» και τότε θα μπορέσεις να μείνεις για πάντα κοντά του χαρίζοντας και παίρνοντας αγάπη!
Μα!! Κι αν δεν συμβεί αυτό και το «αστέρι» συνεχίσει να λάμπει είτε επειδή κίνησες εσύ για ένα νέο ταξίδι αναζήτησης ενός άλλου (κατάλληλου) «αστεριού» είτε επειδή το «αστέρι» περιμένει έναν άλλον (κατάλληλο) επισκέπτη, ούτε για μια στιγμή μην πιστέψεις και νιώσεις πως έχασες χρόνο και συναισθήματα, γιατί μ΄ αυτό το ταξίδι χάρισες στον εαυτό σου εμπειρίες και διδάγματα, από ένα άγνωστο για σένα κόσμο, χρήσιμα για τη ζωή σου είτε αυτή είναι με είτε χωρίς το «αστέρι».
Λοιπόν, Καλό Ταξίδι σε όλους…
wish_for_a_star_by_blackmago.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου