Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Κηλίδες αγάπης

Κηλίδες αγάπης

Άρης Μαλανδράκης
04/02/2013
Sandra Dombros Sandra Dombros
Η αγάπη είναι ένας καμβάς φτιαγμένος από τη φύση και κεντημένος από τη φαντασία, είχε πει ο Βολταίρος. Τα λόγια του επαληθεύει, με τον καλύτερο τρόπο, η τέχνη. Η αγάπη παίζει ένα τεράστιο (και αναπόφευκτο) ρόλο σε διάφορα εκφραστικά μέσα: την ποίηση, το μυθιστόρημα, τα τραγούδια, τις ταινίες, τα εικαστικά έργα κ.λπ.
Όσοι υποστηρίζουν πως η αγάπη είναι μια αισθητική αντίδραση, λένε ότι τα αισθήματα που προκαλεί είναι αδύνατον να αποδοθούν με τη λογική που διέπει τη γλώσσα. Μπορούν μόνο να περιγραφούν μεταφορικά, με τον τρόπο της τέχνης. Αυτό ακριβώς επιχειρούν δέκα σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα, σε μια ομαδική έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στο Café-Bar BOO! και τιτλοφορείται, περιπαικτικά, «Tainted Love/ Κηλιδωμένη Αγάπη». Με τα έργα τους αποτίνουν έναν… σκανταλιάρικο φόρο τιμής, παίζοντας (κυριολεκτικά) με την έννοια της αγάπης: από την υλιστική της θεώρηση ως φυσικό φαινόμενο (μια γενετήσια ορμή που υπαγορεύει τη συμπεριφορά μας), μέχρι την πνευματική της διάσταση που, στην πιο εξιδανικευμένη εκδοχή, μας επιτρέπει να αγγίξουμε το Θεϊκό.
Πρόκειται για κατασκευές παιχνιδιών, «κηλίδες» αγάπης σύμφωνα με το σκεπτικό, που υπογράφουν οι καλλιτέχνες: Blanka Amezkua, Συμεών Τσακίρης, Geeta Roopmarine, Κλεώνη Μανουσάκη, Amelia Melis, Γιώτα Κότικα, Marion Fischer,Τζίμης Ευθυμίου, Σάντρα Ντόμπος και Mary Cox.
«Tainted love / κηλιδωμένη αγάπη»
Πού:BOO! Café-Bar, Σαρρή 21, Ψυρρή (τηλ. 210-3255542)
Εγκαίνια: Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου (19:00-22:00)
Διάρκεια: 4-25Φεβρουαρίου
Ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-22:00 / Σαββατοκύριακο12:00-17:00
*Το βιβλίο του Αρη Μαλανδράκη “SEX” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου