Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Πες μου ένα ψέμα να σ' αγαπώ...

Πες μου ένα ψέμα να σ' αγαπώ...

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

από το διήγημα της Ρούλας Καραπάνου
Άπειρες ιστορίες μπορεί να διηγηθεί κανείς για το Μπίλη τον ψεύτη. Κάποτε π.χ. σ' ένα λεωφορείο, που ήτανε στριμωγμένοι όλοι σαν τις σαρδέλες, κάποιος τον ρώτησε απλά: «ποια είναι η στάση τάδε;», ο Μπίλης απάντησε εξ' ίσου απλά: «η τάδε» και αμέσως έφαγε ένα γερό χαστούκι από την κυρία που βρισκότανε μπροστά του. Η οποία δε σταμάτησε να τον λούζει παρά μόνο όταν αυτός κατέβηκε αμέσως στην επόμενη στάση, κατακόκκινος από την ντροπή του και με τα χέρια του μπροστά στο παντελόνι.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα του Μπίλη ήτανε οι γυναίκες.   Καμιά δεν του στέριωνε. Ποια γυναίκα δεχότανε να κυκλοφορεί μαζί του και να γίνεται ρεζίλη; Και ποια μπορούσε να αντέξει τα απανωτά του ψέματά.
Αλλά για κάθε άνθρωπο, κάπου υπάρχει το ταίρι του. Όπως λένε, ο τέντζερης και το καπάκι του. Μια μέρα λοιπόν ο Μπίλης βρήκε το δικό του καπάκι. Και δεν θα το πιστέψετε. Τη λέγανε Βασιλική!  Στην κυριολεξία ήτανε το άλλο μισό του. 
Όσα ψέματα έλεγε αυτός, άλλα τόσα αράδιαζε εκείνη. Και μη πείτε πως βρήκε το μάστορά του.  Γιατί παντρεύτηκαν.  Και ήτανε πολύ ευτυχισμένοι. Γιατί ζούσαν στον κόσμο τους και ποτέ ο ένας δε δυσαρέστησε τον άλλον. Καμιά πικρή αλήθεια δε σκίαζε το βίο τους. Ίσως βέβαια να αναρωτιέστε πως μπορούσαν να συνεννοούνται με τόσο ψέμα που έπεφτε κάτω από αυτή την στέγη. Ε, ας πούμε είχανε τους δικούς κώδικες,  τον τρόπο τους. Άλλωστε με την πείρα που είχανε αποκτήσει και οι δυο και λίγη φαντασία ...;
Για παράδειγμα, η Μπίλη ρώταγε τον Μπίλη:
«Καρδούλα μου μ' αγαπάς;»
«Όχι» της απαντούσε αυτός με ένα πεισματάρικο μορφασμό. Φυσικά τη λάτρευε. Αυτή χαμογέλαγε πονηρά, κοιτάζοντας το αποτέλεσμα. Ήξερε καλά αν την αγαπούσε. Γιατί φαινότανε στα μάτια του και κάπου αλλού. Την συνέχεια τη φαντάζεστε.
Ο Μπίλης και η Μπίλη είχανε την δική τους θεωρία. Το ψέμα κάνει καλό λέγανε. Κρύβει τις ασκήμιες, καλύπτει κάθε ελάττωμα.  Κι' όταν η Μπίλη είχε όρεξη για παιχνιδάκια του' λεγε τραβώντας τον στην κρεβατοκάμαρα: Θα μου πεις ένα ψεματάκι τζουτζούκο μου;»
Και ζήσανε καλά (με τα αθώα ψέματα τους) και εμείς χειρότερα.
Με τις (σκληρές) αλήθειες μας.    

Άντε και καλό μας Σαββατοκύριακο HappyHappy 
Tags: σχέσεις, αγάπη, καλημέρα, αλήθεια, συναισθήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου