Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Οι νεράιδες της βροχής(Rainfairies)

Οι νεράιδες της βροχής(Rainfairies)




Η πιο γνωστή νεράιδα της βροχής,προέρχεται από την ουγγρική παράδοση και ονομάζεται Szepasszony,ή αλλιώς FairLady.Είναι μια πανέμορφη νεράιδα,με μακριά ασημόλευκα μαλλιά και ντυμένη με εκτυφλωτικό,λευκό και αέρινο φόρεμα.Μπορεί να εμφανιστεί χορεύοντας μέσα στην καταιγίδα και λατρεύει να την λούζει η βροχή και το χαλάζι.Είναι πολύ ισχυρή νεράιδα που απορροφάει την δύναμη και την ενέργεια των καταιγίδων.Θεωρεί ασέβεια και ντροπή,αν ένας θνητός,αποφεύγει να αφεθεί στην βροχή,μια και η νεράιδα πιστεύει ότι η βροχή έχει την δύναμη να ξυπνήσει το πνεύμα και τις αισθήσεις δίνοντας κάθαρση από την κακία,την αλαζονεία και το μίσος.Είναι ικανή να τον τιμωρήσει γι’αυτό και είναι παρεξηγημένη νεράιδα και αρκετοί την χαρακτηρίζουν κακιά και δαιμονική.




Για να τιμωρήσει κάποιον,συνηθίζει,να του ρίχνει ξόρκι την ώρα που αυτός,περνάει πάνω από μια λακούβα με βρόχινο νερό,στην οποία η νεράιδα λούστηκε και χόρεψε.Το μεσημέρι είναι οι ώρες που η νεράιδα αυτή έχει μεγαλύτερη δύναμη,γι’αυτό οι περισσότεροι,αποφεύγουν να κάνουν βόλτες στο δάσος τις μεσημεριανές ώρες μετά από βροχή.

Τα ουράνια τόξα,συνδέονται συχνά με την βροχή και τις νεράιδες της βροχής.Στο τέλος του κάθε ουράνιου τόξου,πιστεύεται ότι τα ξωτικά Leprechauns κρύβουν τους θησαυρούς τους με τον χρυσό και οι νεράιδες της βροχής,ως πειραχτήρια,λατρεύουν να τους κρύβουν τον θησαυρό και να τους κάνουν πλάκα. Το ουράνιο τόξο που σχηματίζεται μετά την βροχή,θεωρείται η γέφυρα που συνδέει το νεραιδένιο βασίλειο με τον κόσμο των θνητών και από αυτή την γέφυρα,οι νεράιδες της βροχής έρχονται στον κόσμο των θνητών. Οι σκανδιναβικοί λαοί,αποκαλούν μάλιστα το ουράνιο τόξο,”Bigfrost” και πιστεύουν ότι είναι μια οδός για το Asgard,το σπίτι των θεών.

Οι νεράιδες της βροχής,φοράνε κυρίως ρούχα με αποχρώσεις του γαλάζιου και του λευκού και έχουν διαφορετικά και πολύ ανθεκτικά φτερά,τα οποία,είναι επικαλυμένα με μία ουσία που μοιάζει με κερί,η οποία επιτρέπει στα φτερά τους να μην βρέχονται και να μπορούν να πετάνε μέσα στην βροχή. Η αγαπημένη τους ασχολία είναι να χορεύουν και να τραγουδάνε μέσα στις καταιγίδες,την βροχή και το χαλάζι και αυτό τους δίνει ζωντάνια και δύναμη.Βοηθάνε τα φυτά να μεγαλώσουν πολύ πιο σύντομα,αφού μαζεύουν το βρόχινο νερό το οποίο θεωρούν μαγικό και κάθε μέρα ποτίζουν τα φυτά με αυτό το νερό.



Συχνά,αν σε κάποιον ταξιδιώτη,τελειώσει το νερό και διψάει,οι νεράιδες της βροχής,διακριτικά του αφήνουν δίπλα του μια κανάτα με βρόχινο νερό για να ξεδιψάσει.Αυτό το νερό θεωρείται ότι είναι ευλογημένο από τις νεράιδες και έχει μαγικές και θεραπευτικές ιδιότητες για την ψυχή. Γι’αυτό όταν ταξιδεύετε σε δάσος να έχετε μαζί σας πάντα ένα μικρό γλαστράκι με ένα φυτό και αν σας τελειώσει το νερό και οι νεράιδες της βροχής σας βοηθήσουν προσφέροντάς σας νερό,εσείς να τους ανταποδώσετε το δώρο χαρίζοντάς τους το γλαστράκι.Θα λατρέψουν το δώρο σας,αφού το πότισμα των φυτών με βρόχινο νερό,είναι η αγαπημένη τους ασχολία. Αν ένας άντρας ταξιδιώτης,θεωρηθεί γοητευτικός από τις νεράιδες,τότε τον προσεγγίζουν ερωτικά με απώτερο στόχο,να αποκτήσουν ένα παιδί μαζί του.

Πιστέψτε στις νεράιδες της βροχής,καλωσορίστε τις στην ζωή σας και επιτρέψτε τους να σας δώσουν τις ευλογίες τους για μια αρμονική,ευτυχισμένη και ήρεμη ζωή!


Silverdust για neraidokiklos forum
?
"Ειμαι απο την ρατσα εκεινη που δεν γεννηθηκε ουτε πεθανε ποτε...
αλλα που επιβιωνει στις ληψεις των κραδασμων Τango de l'amor...
ειμαι το πετραδακι που εριξαν στον κοσμο σας,
αναγκασμενη να μοιαζω
το μοναδικο στραβοπατημα στο τελειο βαλς
της ανθρωπινης φυλης...

Μα ναι!!!
εγω ειμαι αυτη που τολμησα να ερθω στον κοσμο σας
!!! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου