Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΧΑΔΙ

ΤΟ ΧΑΔΙ

18 Σεπ
Αν ο Θεός μας έδωσε το χέρι , ο ….Θεός του …. Θεού , μας έμαθε το χάδι ….. είπε ένας σοφός γέροντας από τα Βλαχοχώρια της Πίνδου , όταν η δίχρονη …δισεγγόνα του τον χάιδεψε τρυφερά στο μάγουλο ….
Ήταν ο Θεός … αθώος ακόμα , όταν έφτιαξε και μας χάρισε το χάδι …. Αργότερα , όταν μας … “εζησε” λιγάκι , καπριτσώθηκε και μας … άρχισε στα χαστούκια ….. έλεγε η μάνα μου , κάθε φορά που βίωνε μια αδικία ή προδοσία , ή αναποδιά …..
Αν της κοπούν τα χέρια της μάνας σου , θα σε χαϊδεύει με τα μάτια …. λέει μια Τούρκικη παροιμία ….
Η αποθέωση , το απόγειο , το … ne plas ultra της αγάπης και της τρυφερότητας είναι το χάδι .
Προσπάθησε να φέρεις στο μυαλό σου , την αίσθηση από ένα χάδι . Το ελαφρό φρικίασμα , από την αίσθηση των δακτύλων του πατέρα σου στα μαλλιά σου , της μάνας σου στο μάγουλο , του φίλου στην ράχη του χεριού σου , του αδερφού στον ώμο σου , του πατέρα του παιδιού σου πάνω στην … πρησμένη σου κοιλιά , του ερωτικού σου συντρόφου στο λακκάκι του λαιμού , του ….έφηβου που σ’αγαπάει χωρίς ελπίδα στο λοβίο του αυτιού ….(του δικού του … αυτιού) , της γλυκειάς νοσηλεύτριας (υπάρχουν ακόμη …. πιστέψτε με) πάνω στο φρεσκοσιδερωμένο σεντόνι που μόλις σου έστρωσε , του αμήχανου εραστή πάνω στις παλάμες σου , του επί 40 (λίγα πάνω – λίγα κάτω , δεν έχει σημασία) χρόνια συντρόφου σου …πάνω στις … ρυτίδες σου …..
Κι από την άλλη μεριά , προσπάθησε να θυμηθείς το … γελάκι του μωρού σου , όταν του χαϊδεύεις την κοιλίτσα , το χαμόγελο του παιδιού σου , όταν το ξυπνάς με ένα χάδι στο μάγουλο , το βλέμμα ευγνωμοσύνης του απελπισμένου φίλου όταν του χαϊδεύεις τα χέρια , τον ήχο απ’το χάιδεμα των χορδών της κιθάρας σου , το “ξάφνιασμα” του κρυφού εραστή , όταν του χαϊδεύεις το γόνατο με το γόνατό σου κάτω από το τραπέζι , το χουρχούρισμα της γάτας ή την ευτυχία στα μάτια του σκύλου σου όταν τους χαρίζεις το χάδι σου , το …βούρκωμα της μάνας σου όταν απλώνεις το χέρι σου στα μαλλιά της , το δάκρυ του παππού , όταν αγγίζεις τα … πονεμένα του γόνατα , την περηφάνεια του πατέρα σου όταν σέρνεις απαλά το χέρι σου πάνω στο μπράτσο του ….
Χαϊδεύεις με το χέρι , με το πόδι , με τα χείλη , με τον ώμο, με το γόνατο , με το δάχτυλο , με τη μύτη , με …. το βλέμμα . Και πάντα , με ό,τι κι αν το κάνεις , το χάδι είναι έκφραση αγάπης …. Και μη μου πεις για το …. φιλί … γιατί … εντάξει δεν λέω αγάπη δείχνει και το φιλί , αλλά όχι πάντα , όπως το χάδι (Ας μη ξεχνάμε ότι ο …. Ιούδας φίλησε , δεν … χάιδεψε) .
Χαϊδεύεις ένα σώμα με τα μέλη του σώματός σου …. Χαϊδεύεις μια ψυχή με την καλοσύνη , την αγάπη , την ευγνωμοσύνη , την ανταπόδοση , την βοήθεια , την αβρότητα , την δικαιοσύνη , την προσφορά , τον έπαινο , την συγγνώμη , την ευγένεια την μακροθυμία , την φιλοφροσύνη , την ανοχή σου .
Μην … τσιγγουνεύεσαι το χάδι …. Είπαμε …. Είναι το δώρο του Θεού προς τον …. Θεό των ανθρώπων .

 
23 σχόλια Αναρτήθηκε από τον/την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου